Zoeken
  • ReduceAT.com

Zonnepanelen; wat zijn de voordelen?

Bijgewerkt op: 13 jan. 2021


Sinds de stikstof crisis zijn we nog meer bezig met het milieu en in het bijzonder de zonnepanelen. Je ziet ze overal verschijnen. Op iedere woning. Het lijkt bijna gratis... Wat zijn de daadwerkelijke kosten? We geven je een aantal handvaten.


Er zijn binnen de zonnepanelen branche veel aanbieders. De meesten zijn betrouwbaar maar een aantal ook niet. Hoe kun je dat onderzoeken? Door in ieder geval verschillende offertes aan te vragen en zeker niet per direct voor het goedkoopste te gaan. Goedkoop hoeft niet duurkoop te zijn echter is dat soms wel het geval!


Laat je vooral ook goed adviseren over het type zonnepaneel en bevestigingsbeugels die je nodig hebt. Ieder dak is anders en ieder huis is anders. Laat u zich daarom goed voorlichten en koop niet direct een zonnepaneel pakket met beugels.


De meeste installateurs bieden een garantie van twee jaar en een fabrieksgarantie van vijf jaar. Dat klinkt als dat je dan safe bent. Let echter wel goed op waar u de zonnepanelen vandaan haalt. Als je deze buiten Europa besteld is het vaak lastig om aanspraak te maken op de garantie. Lees ook meer over garantie in ons blog over de 5 meest gestelde vragen.Het is niet verplicht om zonnepanelen te aarden maar vraag aan de installateur hoe deze hier mee om gaat. Het is veel veiliger om dit wel te laten doen. Ook als je kijkt naar onderhoud. Zonnepanelen hebben onderhoud nodig. Zorg dat ze met name schoon blijven anders verlies je al snel een paar procent op je stroomwinning. Zonde toch?


Heb je een leverancier gevonden wees dan voorzichtig met het doen van een vooruitbetaling. Dit is in zijn geheel niet noodzakelijk en zorgt achteraf vaak voor gedoe. Bovendien ben je je geld kwijt als deze leverancier weg valt. Gewoon niet doen dus!


Wellicht ben je al zover om offertes aan te gaan vragen maar hoeveel wil je er aanvragen? Wij adviseren maximaal 5 stuks. Anders zie je door de bomen het bos niet meer. Bovendien moet je jezelf de tijd geven om het goed uit te zoeken en dat is met vijf offertes net haalbaar.


Als je de offertes aanvraagt let dan met name op:

- Is het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

- Hoe zijn de reviews van het bedrijf op internet.

- Vind ik de offerte overzichtelijk en duidelijk?

- Zijn de bedragen duidelijk uitgelegd?

- Neemt de leverancier de tijd voor me om de offerte ook toe te lichten?


Bekijk voordat je de offertes aanvraagt of je wellicht in aanmerking komt voor subsidie. Ga dit na bij de gemeente waarin je woont. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden dus laat je vooral niet afschrikken.


Niet voor iedereen kan het interessant zijn om zonnepanelen aan te laten leggen. Laat je dan ook vooral goed voorlichten op dit gebied en doe vooraf een rekening van de investering die je moet doen en wanneer je het terug kunt verdienen. Hiervoor zijn ook handige tools op internet voor te vinden.


Mocht je meer informatie willen dan kun je dat vinden via de onderstaande link en daar kun je ook direct en vrijblijvend offertes aanvragen. Veel succes de komende periode hiermee!


Vergelijk het nu gratis en start het najaar goed!


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven