Zoeken
  • ReduceAT.com

Gaat u lang op uw geld wachten?


Als ondernemer loopt u zeker in deze periode veel risico. Onzekerheid wat de economie gaat doen of wanneer het COVID-19 virus weer zal verdwijnen. Wacht u als organisatie of als zzp-er ook op uw geld. Lees dan vooral verder als u hier niet te lang op wilt wachten.


Een goede relatie houden met uw klanten/ opdrachtgevers is enorm belangrijk. Maar stel dat betalingen uitblijven? Wat gaat u dan doen? Wilt u al een incassobureau inschakelen? Wat kost het precies? Hoe loopt het proces? Er zijn een aantal zaken waarop u dient te letten en deze zullen we hieronder behandelen;


- Hoe lang bestaat het incassobureau al?

- Hoe zijn de reviews van het incassobureau op internet.

- Wat zijn de voorwaarden als ik met ze in zee ga.


Veel incassobureau's werken met een minimum bedrag waarvoor ze aan het werk gaan. Heeft u dus een vordering dan is het wellicht handig om hier toch met uw klant uit te komen. Het betalen in termijnen bijvoorbeeld.


Heeft u meerdere vorderingen en wilt u deze uit handen geven dan is het goed om na te gaan wat voor samenwerking ut wilt. Is het eenmalig of verwacht u meerdere zaken waardoor u een abonnement met het incassobureau af kunt sluiten.


Er zijn incassobureau's die een bedrag vooraf vragen maar ook bureau's die op no cure no pay basis werken. Verdiep uzelf hier goed in lees goed alle kleine letters. Vraag dan ook meerdere offertes aan voordat u in zee gaat met een bedrijf.


Binnen het incassotraject zijn er drie fasen:

- Pre Incasso Fase

- Het minnelijke incasso traject

- Het gerechtelijke incasso trajectBij de Pre Incasso Fase verstuurt het bedrijf namens u nog eenmalig een aanmaning naar de partij waar de factuur openstaat en dat zij zonder extra kosten de betaling kunnen voldoen. Bij het minnelijke incasso traject dient u de factuur daadwerkelijk in en wordt officieel het traject gestart om de klant tot betaling over te laten gaan. Met dit traject zijn voor de partij die dient te betalen al wel extra kosten gemoeid. Bij het gerechte incasso traject heeft het minnelijke incasso traject niets opgeleverd en is het bedrag dermate hoog, denk aan minimaal 1500 Euro, om een gang naar de rechter te doen. Afhankelijk van de procedures, documentatie kan het raadzaam zijn om een dergelijk traject wel- of niet te starten.


Bovenstaande trajecten hebben veel impact op de relatie met uw klant / opdrachtgever. Iedere situatie is dan ook anders en een advies om wel of niet een bureau in te schakelen ligt bij u zelf.


Wat u wel kunt doen is u laten voorlichten over de kosten en de mogelijkheden. Vraag daarom alvast vandaag kostenloos offertes aan van incassobureau's bij u in de buurt. Dan bent u alvast voorbereid mocht het moment daar zijn.


Aanvragen van gratis offertes voor Incassobureau's

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven