Zoeken
  • ReduceAT.com

Hoe kan ik zonnepanelen financieren?

Bijgewerkt op: 13 jan. 2021


Nu u via diverse blogs ervan overtuigd bent dat de aanschaf van zonnepanelen positief is voor uw woning dan kunt u nog kijken naar de mogelijkheden hoe u die kunt financieren. In de praktijk zullen dit de volgende zijn; Groene Lening, Spaargeld, Collectief, Hypotheek en Subsidies. Hieronder zullen we de mogelijkheden kort toelichten.


Groene Lening

Als u niet voldoende spaargeld heeft dan loont het zeker de moeite om te kijken naar een groene lening. Deze leningsvorm wil niets anders zeggen dan dat u een lening aangaat bij een bank tegen een gunstig rentetarief omdat u uw woning duurzamer maakt. Bijna alle banken bieden dit soort leningen. Kijk en vergelijk welke voor u het gunstigste is.


Spaargeld

Het meest eenvoudig is om de zonnepanelen met eigen spaargeld aan te schaffen. U hoeft dan over de lening geen rente te betalen en uw investering levert jaarlijks in veel gevallen tussen de 6% a 7% op. Dit maakt het erg aantrekkelijk om het met eigen geld te financieren.Collectief

Als u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen vraag dan vooral in uw omgeving of deze ook overwegen om een aanschaf te doen. Het maakt de aanschafprijs van zonnepanelen lager en veelal ook de installatie! Dit is ideaal voor bijvoorbeeld VVE Verenigingen die gezamenlijk inkopen. Het kan ook al schelen als u dit met uw buren doet dus maak het zeker bespreekbaar! Lees ook meer over garantie in ons blog over de 5 meest gestelde vragen.


Hypotheek

Als u nog ruimte heeft in uw hypotheek is het overwegen waard om dit via uw hypotheek te financieren. U profiteert hierdoor veelal van een lage rente en in de maandlasten zult u het niet echt merken. Houd wel rekening met extra kosten zoals taxatie- en notariskosten.


Subsidies

Veel gemeenten hebben subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze wijzigen nogal per jaar dus informeer gewoon bij uw gemeente naar de mogelijkheden op dit moment.


De uiteindelijke aanschaf

Mocht u tot aanschaf over kunnen gaan dan zou ik aanraden om verschillende offertes aan te vragen om zo een goed beeld te krijgen van de kosten. Via deze link kun je kosteloos vijf offertes aanvragen. Doe het nu en wacht niet langer!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven