Zoeken
  • ReduceAT.com

De vijf meest gestelde vragen over Zonnepanelen

Bijgewerkt op: 13 jan. 2021


De afgelopen jaren lees en hoor je veel over zonnepanelen. In dit blog gaan we de vijf meest gestelde vragen over zonnepanelen behandelen.


Zit er onderhoud aan zonnepanelen?

De zonnepanelen worden geplaatst onder een hoek van 30 graden of soms zelfs meer. Deze zijn in principe zelf reinigend. Als het regent dan valt alle vuil weg van de panelen. Als het niet anders kan om onder de grens van 30 graden een paneel te plaatsen dan is het raadzaam om een keer per jaar de panelen te ontdoen van viezigheid. Het is niet alleen belangrijk voor de levensduur van je zonnepanelen maar ook voor de opbrengst. Het kan soms zo tussen de 3% en 5% schelen.


Wanneer verdien ik een zonnepaneel terug?

Gemiddeld kun je de investering van zonnepanelen terug verdienen binnen 6 tot 8 jaar. Afhankelijk natuurlijk van het aantal zonuren en de effectiviteit van je zonnepanelen. Zonnepanelen gaan gemiddeld ruim 20 jaar mee dus dat betekent dat je deze investering terug kunt verdienen.


Wat is de opbrengst van een zonnepaneel in de winter?

Zonnepanelen werken wel degelijk in de winter. Ze werken op basis van licht. In de winter is dit dus wel wat minder dan in de zomer natuurlijk omdat we dan meer zonuren hebben. Maar ook op een mooie winterdag kun je dus genieten van je zonnepanelen!


Moet ik mijn zonnepanelen apart verzekeren?

Je zonnepanelen vallen onder je opstal verzekering omdat ze aan je woning bevestigd zijn. Wel is het handig om te kijken naar je opstalverzekering en of je deze wellicht moet wijzigen. Storm, regen, brand ect ben je dus verzekerd. Je bent echter niet verzekerd tegen schade van je zonnepaneel. Deze zou je dus wel apart moeten verzekeren.


Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen werken het beste als ze richting het zuiden geplaatst zijn en de zonnepanelen op een hoek van 36 graden kunnen staan. Je haalt ook nog een goed rendement als deze gericht is op het zuidoosten of het zuidwesten. Je hebt dan wel iets verlies maar het levert je zeker nog veel op!


Wil je meer weten?

Als je meer wilt weten lees dan ook dit blog waarin we dieper ingaan waar je op moet letten bij een offerte. Of kom in contact met specialisten op dit gebeid. Vraag daarom vrijblijvend offertes aan voor zonnepanelen bij je woning!


Vraag offertes aan

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven